In-house Talentencoach

Als organisatie wil je vooral werken met gemotiveerde, geëngageerde medewerkers die hands-on hun job en loopbaan actief in eigen handen nemen. Maar dat loopt niet altijd zo vlot als we zouden willen.

Als mens vallen we immers regelmatig terug op gewoontes, we hebben het bovendien druk en onze focus continu afstemmen op onze doelen, daar hebben we vaak wat hulp bij nodig.

Het Talentenhuis helpt organisaties om hun medewerkers in beweging te houden zodat ze hun deel van de verantwoordelijkheid kunnen opnemen in de groei van de organisatie.

 

Iedereen heeft een coach nodig – liefst een coach die je aanzet om over te gaan tot actie!

 

Onze coaches werken vanuit een talentenbenadering en zetten mensen aan om actief aan de slag te gaan met hun talenten en de context die nodig is om hun talenten nog breder in te zetten.

Pro-actief Talentencoaching aanbieden is een preventieve aanpak voor stress, burn out en langdurige afwezigheid bij mensen.

Nog niet helemaal overtuigd? Beluister dan zeker de aflevering van de podcast Learning without a roof over het thema In-house coaching.

 

Wat doet een in-house Talentencoach?

Onze coach van Het Talentenhuis begeleidt de ontwikkeling van jouw medewerkers. Hij/zij helpt hen om wendbaar en veerkrachtig te zijn in de steeds veranderende werkcontext van vandaag. Medewerkers worden tijdens de gesprekken aangemoedigd om initiatieven te nemen, om (mentale) obstakels aan te pakken en vooral om nog meer vanuit hun eigen talenten en sterktes te werken.

 

Waarom een externe in-house Talentencoach?

Uit onze ervaringen weten we dat een externe coach meer impact creëert bij mensen, omdat zij volledig los van de organisatie staan. Bovendien hebben de coaches van Het Talentenhuis de juiste scholing en begeleiding zodat ze op een correcte manier mensen kunnen begeleiden om de beste versie van zichzelf te worden.

Persoonlijke coaching levert organisaties gelukkige medewerkers op die graag komen werken en die makkelijker kunnen aansluiten bij de veranderingen in relaties, het team en de organisatie. Een externe coach maakt tijd voor die persoonlijke gesprekken, zodat die rol niet (enkel) bij een drukbezette leidinggevende hoeft te liggen.

 

Praktisch

In overleg met jouw diensten, stellen we een dedicated in-house Talentencoach aan. We maken ook onderling een planning op waarbij de coach 1 tot meerdere dagen per maand in-house in jouw organisatie aanwezig is. Dat biedt medewerkers de mogelijkheid om zich aan te melden voor een gesprek.

Meer info over onze voorwaarden nemen we graag op in een offerte op maat van jullie noden.

Bekijk hier onze trainingen:

Nog niet zeker of in-house coaching interessant is voor jouw organisatie?

Boek hier jouw persoonlijk talenteninterview en ontdek hoe we te werk gaan.